Sajnos szinte mindennapossá vált, hogy a közösségi oldalakon rengeteg olyan szerbiai felvétel bukkan fel, ahol különböző közlekedési szabályokat szegnek meg a sofőrök. Száguldoznak, nem állnak meg piros jelzésnél, vagy éppen szabálytalanul előznek, de hosszan lehetne még folytatni a sort.

Buszok, vagy éppen buszsofőrök ritkán szerepelnek iz ilyen típusú felvételeken, most azonban erre is akadt példa.

Egy Niš környéki vasúti átjárónál rögzítette egy autós, ahogy gépkocsik és egy utasokkal megtelt autóbusz(!) hajt át az átjárón, miközben le van zárva a sorompó.

Rampa spuštena, autobus Niš-ekspresa prolazi

Nepunih godinu dana od strašne nesreće koja se 21. decembra 2018. godine desila u Donjem Međurovu, kada su u sudaru voza i autobusa Niš ekspres, 3 osobe poginule na licu mesta, autobus istog prevoznika prošao je preko pruge i pored spuštene rampe.Kako javlja čitateljka "Južnih vesti" Dragana Krstić, koja je redakciji ustupila snimak, na pružnom prelazu u niškom naselju Nikola Tesla u utorak, 10. decembra oko 13:30, više vozila nije poštovalo spuštenu rampu.

Posted by Južne vesti on Wednesday, December 11, 2019

Azt nem tudjuk, hogy hány ember életét veszélyeztette a felelőtlen buszsofőr, de a felvétel méltán jelképezi a szerbiai közlekedési kultúrát.

________________________________________________________________________________________________

Fotó:021.rs