Sajnos azt már megszokhattuk, hogy a szerb-magyar határon hosszas várakozásra kell felkészülnünk, az ünnepek közeledtével viszont egyre nő a forgalom. Állítólag december 15-e és január 15-e között a határőrök gyorsítanak majd a munkán, azt viszont senki nem tudja, hogy a teherforgalomra milyen hatással lesz a munkatempó növelése.

Az RTS információi szerint hatalmas kamionsorok alakultak ki a határátkelőknél.

Batrovcinál, Horvátország felé négy kilométeres a sor, az elmúlt éjszaka 215 kamion jutott át a határon. A várakozás nagyjából öt óra.

Nem sokkal jobb a helyzet Vatinnál, Románia felé sem. Kedden tíz kilométeres torlódás alakult ki, ami mára ugyan csökkent, de itt is többórás a várakozás.

A legrosszabb a helyzet a szerb-magyar határon.

„A horgosi határátkelőnél tizenegy kilométeres a kamionsor, ami akár négy napi várakozást is jelenthet, de Kelebiánál is nagyon sokan vannak. Itt megközelítőleg hat kilométeres a torlódás, ez két és fél, három napos időveszteséget jelent“ – nyilatkozta egy kamionsofőr a Szabad Magyar Szónak.

Az RTS szerint december 12-én, azaz holnap magas rangú szerb és magyar delegáció érkezik a horgosi határállomásra, ahol a teherforgalom gyorsításáról is tárgyalnak majd.