Egész Németországban felháborodást okozott az az eset, ami az augsburgi karácsonyi vásár kötelében történt. Egy tizenéves fiatalokból álló társaság belekötött két hazafelé tartó házaspárba. A verekedésben az egyik férfi, egy tűzoltó saját felesége szeme láttára halt meg, társa pedig súlyos sérülést szenvedett. Eddig hat embert fogtak el az ügyben, írja az index.hu német sajtóértesülések alapján.

A 49 éves tűzoltó és felesége egy baráti házaspárral együtt péntek este hazafelé tartott az Augsburg belvárosában rendezett karácsonyi vásárról. Az utcán vitába keveredtek egy legalább 7 tinédzserből álló társasággal.

A Bild úgy tudja, hogy a fiatalok hangosan üvöltözve mentek a karácsonyi vásár irányába, amikor tűzoltó rájuk szólt, hogy legyenek csendesebbek. A csoport ezután sörödobozokat dobált el az utcán, ami miatt megint rájuk szóltak. Ezután következett a támadás.

A tűzoltót többször ököllel fejbe ütötték, ami miatt elveszítette eszméletét és összesett. A támadásban súlyos arcsérülést szenvedett a másik házaspár 50 éves férfi tagja is. A támadók elmenekültek. A mentők sikertelenül próbálták újraéleszteni az áldozatot, aki a helyszínen meghalt.

A rendőrség a szemtanúk vallomása és a köztéri kamerák felvételei alapján igyekezett a támadók nyomára bukkanni. A Bild szerint már hat embert vettek őrizetbe, a közvetlen támadással két 17 éves fiatalt gyanúsítanak. Mindketten Augsburgban születtek, de mindkettő rendelkezik más állampolgársággal is. A Bild azt írja: egyikük török és libanoni, a másik olasz állampolgár is. Mindkét fiatal már korábban szembekerült a törvénnyel, és nevük szerepel a bűnügyi nyilvántartásban.

Az ügy felderítésén egy húszfős nyomozócsoport dolgozik. Vasárnap 100-150 tűzoltó vonult fel a belvárosban, hogy gyertyát gyújtson elhunyt társuk emlékére.


Nyitókép: Picture Alliance