Igen érdekes fordulatot vett a zentai Petőfi Sándor Általános Iskolában (korábban Emlékiskola) az igazgatóválasztás: úgy tűnik, Urbán Zsuzsanna hiába győzte le magabiztosan Gordán Kolost a dolgozói gyűlésen, a Szegedről naponta utazó Urbánt nem fogják kinevezni újabb négy évre az iskola élére.

Ennek az az egyetlen oka, hogy a Vajdasági Magyar Szövetség kihátrált Urbán Zsuzsanna mögül, s jelezte, Gordán Kolos lesz majd az iskola igazgatója. Mint arról korábban írtunk, az iskolaigazgatói pályázatra hárman adták be jelentkezésüket, s mindhárman a Vajdasági Magyar Szövetség tagjai. A már említett Urbán Zsuzsanna és Gordán Kolos mellett, aki a párt helyi közösségi választások alkalmával indított listáján szerepelt, Molnár Gábor Klára is jelentkezett, de ő a szavazás előtt visszalépett, így a Petőfi Sándor Általános Iskola munkavállalói Urbán Zsuzsannára és Gordán Kolosra adhatták le a voksukat.

Zenta: Három VMSZ-es pályázik az iskolaigazgatói posztra

A szavazást Urbán magabiztosan megnyerte, s úgy tűnt, ez a történet itt véget is ért, azonban a Vajdasági Magyar Szövetség berkein belül felerősödtek azok a hangok, akik jelezték Pásztor Istvánnál, a VMSZ elnökénél, hogy ez nem lesz jó döntés, ugyanis a polgárok szemét egyre jobban zavarja az, hogy az igazgató külföldön él, s naponta utazik a munkahelyére.

Zenta: A dolgozók Urbán Zsuzsannát szeretnék igazgatónak

Úgy néz ki, lassú víz partot mos alapon, a belső ellenzék szavai meghallgatásra találtak, s a Szabad Magyar Szó információi szerint Pásztor István már fel is hívta Urbán Zsuzsannát, s arra kérte, vonja vissza a pályázatát. Mivel ez nem biztos, hogy megtörténik, ezért pénteken már az iskolaszék tagjait is behívták a pártirodába egy rövid kis eszmecserére. Erről egy névtelenséget kérő személy értesítette e-mailben szerkesztőségünket, s azt mondta, a módszer a kommunista sötét időket idézte, ugyanis megmondták, miért és kire kell majd szavazniuk, s nem gond, ha az ellentétes lesz azzal, amit a munkavállalók többsége szeretne. Ez magyarra fordítva azt jelenti: ha Urbán Zsuzsanna „önként” nem lép vissza, akkor az iskolaszék tagjainak kell bejelenteniük, hogy nem Urbán Zsuzsanna, hanem Gordán Kolos a megfelelő személy az igazgatói posztra, és a munkavállalók rosszul döntöttek, amikor az előbbinek szavaztak bizalmat.

Jelen pillanatban úgy néz ki, hogy szinte biztos, hogy Gordán Kolos neve kerül majd a Magyar Nemzeti Tanács elé, hogy a testület véleményezze az iskolaszék döntését, vagyis hagyja az jóvá, hogy az illetékes szervek kinevezhessék Gordán Kolost igazgatónak. Az, hogy Urbán Zsuzsannával mi lesz, biztosítanak-e neki egy munkahelyet, vagy, ahogy az történt másokkal is, a párt teljesen elengedi a kezét, és hétszél nélkül kell boldogulnia, az is eldől pár napon belül.