A szerb kormány képviselői és a Szerb Posta által kijelölt munkacsoport tagjai péntek délután közölték, nem sikerült megegyezniük, így folytatódik a közvállalat munkavállalóinak a sztrájkja.

A PTT Szerbia szakszervezet illetékesei az N1 Televíziónak elmondták, azért nem született meg az egyezség, mert a könyvelőség a megbeszélt 16 óráig nem küldte el azokat az adatokat, amelyek a fizetésemelés százalékban kimutatott emelkedését tartalmazza.

„Az új időpont hétfő reggel 9 óra, vagyis eddig kell eljuttatniuk a kért adatokat, ugyanis ekkor folytatódnak majd a megbeszélések a sztrájk beszüntetésével kapcsolatban” – mondta Radoje Đermanović, a szakszervezet képviselője.

Mint ismeretes, a postai dolgozók munkabeszüntetése kedden kezdődött: a munkavállalók azt közölték, egészen addig nem fognak dolgozni, míg nem biztosítanak nekik magasabb juttatásokat.

A Szerb Posta dolgozóinak fizetése 32.000 és 39.000 dinár között mozog, s a munkavállalók azt kérik, hogy a bérük érje el a köztársasági átlagot, ami mintegy 54.000 dinár.

A Szerb Posta alkalmazásában mintegy 15.000 ember áll, de továbbra sincs pontos adat arról, hogy hány postás és hány hivatalnok döntött a sztrájk mellett.