Habár a szerb állam megígérte, hogy segít a magyarkanizsai önkormányzatnak az illegális bevándorlók miatt kialakult áldatlan helyzet kezelésében, egyelőre semmilyen támogatás nem érkezett meg a magyarkanizsai község számlájára – ez derül ki abból a sajtómeghívóból, amelyet pénteken reggel küldött el a magyarkanizsai Községi Közigazgatási Hivatal protokollügyekért és tájékoztatásért megbízott illetékese.

A meghívóban az áll, hogy „december 6-án 12 órakor a magyarkanizsai városháza sajtószobájában sajtótájékoztatót tartanak a városban, településen kialakult áldatlan helyzet kapcsán, amit a migránsok jelenléte okoz.

Sajnálatos módon a megígért állami támogatási formák mindezidáig nem érkeztek meg, községünk pedig kezd erőforrásai végéhez érkezni, ezért fordulunk a nyilvánossághoz újra. A sajtótájékoztatót tartja: Lackó Róbert, a migráns-helyzet koordinátora.”

A helyiek szerint, ahogy egyre hűvüsebbé vált az idő, az illegális bevándorlók úgy húzódtak be, és foglalták el azokat a helyiségeket, amelyek üresen álltak. Sok szülő aggódik, mert ilyen helyiségek vannak az iskolák közelében is.

A migránsok miatt összeült a magyarkanizsai válságstáb