Ma délelőtt ünnepélyes keretek között aláírták az E-761-es autóút Pojate-Preljina és a moravai közúti folyosó közötti szakaszának kiépítéséről szóló szerződést – írja az RTV honlapja.

A megállapodást szerb oldalról Zorana Mihajlović közlekedési miniszter, a kivitelező cég nevében Michael Wilkinson és Mehmet Tara, a Bechtel Enka UK Limited török-amerikai konzorcium képviselői írták alá a szerződést.

Az eseményen jelen volt Aleksandar Vučić szerb államfő is, aki azt mondta, hogy Szerbiában kevesebb mint négy év alatt kiépül a teljes moravai közúti folyosó és a Pojate és Preljina közötti autópálya.

Érdekesség, hogy az ünnepségen megjelent Zoran Babić is, aki februárban lemondott a Szerbiai Korridorok Közvállalat igazgatói tisztségéről, de azóta is betölti ezt a posztot, mert a kormány nem szüntette meg a munkaviszonyát.

Zoran Babić februárban mondott le, de még mindig ő a Szerbiai Korridorok igazgatója

A NIN szerint Babić azóta is rendszeresen felveszi havi 153.000 dináros fizetését. Nem nehéz kiszámolni, amióta lemondott, nagyjából 1,5 millió dinárjába került az adófizetőknek.

Az N1 újságírói megpróbálták erről megkérdezni Babićot, de ő nem válaszolt a kérdésekre.