Egy teljesen új magyar óvodát építenek Szabadkán, amely a Magyar Tannyelvű Tanítóképző Kar gyakorlóóvodájaként működik majd – írja a Pannon RTV honlapja.

A központ a Radić Fivérek utcában kap helyet és három óvodai, illetve két bölcsődei csoportot hoznak létre. Ezt a Pannon Televízió Közügyek című műsorában mondta Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke.

Folytatódnak a rombolások Szabadka központjában

Szavai szerint, ez része a magyar kormány által támogatott Kárpát-medencei óvodafejlesztési programnak, és a létesítmény várhatóan már szeptemberben fogadhatja a gyermekeket.

Az MNT elnöke elmondta azt is, hogy a korszerű épületben lesz tornaterem, játszóterekkel lesz felszerelve és tálaló is helyet kap benne, a padlástérben pedig konzultációs termek lesznek.

„Abban bízunk, hogy több fiatal lesz, több gyermek. Az óvodaépítés és a bölcsődeépítés arról szól, hogy jövőt akarunk építeni a legfiatalabbaknak, és a szüleiknek akarunk perspektívát kínálni, hogy lássák, biztatjuk őket, hogy vállaljanak minél több gyermeket, hiszen ha csak arra gondolunk, hogy minden szülő ezek után úgy gondolja, hogy az első gyermek után még egyet vállal, hogy a második gyermek után egy harmadikat vállal, akkor már nem csak ezt, hanem a többi óvodát is be tudjuk lakni” – monda Hajnal Jenő, az MNT elnöke.

_________________________________________________________________________________________________

Nyitóképünkön Hajnal Jenő, a Magyar Nemzeti Tanács elnöke látható.