A tokiói rendőrség letartóztatta azt a japán nyugdíjast, aki huszonnégyezerszer hívta fel a legnagyobb mobilszolgáltató telefonos ügyfélszolgáltatót, s minden egyes alkalommal igyekezett az ott dolgozóknak elpanaszolni, hogy a cég nem teljesítette a szerződésben foglaltakat.

A tokiói rendőrség tájékoztatása szerint a múlt héten állították elő a hetvenegy éves Akitosi Okamotót, aki az elmúlt nyolc napban is igen aktív volt, ugyanis több százszor hívta fel a KDDI mobilszolgáltató ingyenes számát. A japán hírügynökségek szerint ez volt a jéghegy csúcsa, ugyanis Akitosi az utóbbi időben már a nyilvános telefonfülkékből jelentkezett: nem elég, hogy minden egyes alkalommal elpanaszolta a problémáját, tette ezt úgy, hogy közben sértegette a cég alkalmazottait.

„Azt kérte a KDDI telefonos ügyfélszolgálatosaitól, hogy kérjenek tőle bocsánatot, mert a mobilszolgáltató nem tartotta be a szerződésben leírtakat. Sokszor megszakította a hívást, majd azonnal kezdeményezte az újat” – mondta a rendőrség szóvivője, aki közölte, a hetvenegy éves férfit azzal gyanúsítják, hogy hamis adatokkal zavart a cég munkáját.