Az újvidéki postások ismét beszüntették a munkát, mivel nem teljesítették azokat a követeléseiket, amiket még márciusban fogadott el a kormány – írja a 021.rs

‚‚Márciusban arról tárgyaltunk a kormánnyal, hogy a postások, illetve postai dolgozók bérét emeljék, az igazgatók, tanácsadók fizetése pedig legyen valamivel alacsonyabb, hogy közelebb kerüljenek a fizetések egymáshoz. Hihetetlen különbségek vannak. Egy postás havi bére 32.000-36.000 dinár, az igazgatóké 200.000-300.000 dinár. Azt próbáltuk elérni, hogy az arány legalább 1:3, vagy 1:3,5 legyen” – mondta Tomislav Mandić az Önálló Postás Szakszervezet újvidéki képviselője, aki hozzátette, hogy az akkori tárgyaláson a kormány képviselői megígérték, hogy növelik majd a fizetésket és legkésőbb november 30-ig kidolgoznak egy modellt, amely segítségével összehangolják a postai dolgozók béreit a többi közvállalat fizetéseivel.

„Ebből semmi nem történt meg, csak ez a lehetőség maradt számunkra. Remélem, hogy valaki hajlandó lesz velünk leülni tárgyalni, ebben az esetben ismét felvesszük a munkát” – mondta zárásként Mandić.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó:021.rs