Az első információk arra utalnak, hogy az újvidéki Klisa városnegyedben található Duško Radović Általános Iskola nem fogadta meg az iskolai erőszak elleni koordinációs testület ajánlását, hogy a tanítás ideje alatt tartsák zárva a kaput – írja a 021.rs.

Mint arról szerdán beszámoltunk, ebben az iskolában súlyos sérüléseket szenvedett egy elsős diák, miután ráesett egy vaskapu.

Újvidék: Vaskapu esett rá egy elsős kisdiákra az iskolában

Vladimir Jelić, a városi tanács oktatással megbízott tanácstagja – aki egyben a iskolai erőszak elleni koordinációs testület elnöke is – azt mondta, hogy az iskolában több mulasztás is történt.

‚‚Megállapítást nyert, hogy a baleset pillanatában az ügyeletes tanár ahelyett, hogy az udvaron, vagy a folyosón lett volna – órát tartott. Az is problémás, hogy annak ellenére, hogy a szülői tanács arról döntött, hogy az iskolában biztonsági embert alkalmaznak, ez nem történt meg. Az iskola szerint ebben a hónapban a szülői hozzájárulásból befolyt összeg nem tette ezt lehetővé. Amíg a tanügyi felügyelőség és a rendőrség nem fejezi be az eset kivizsgálását, addig más konkrét információval nem rendelkezünk” – mondta Jelić.

A megsérült gyermek egyébként túl van az életveszélyen, állapota stabil.

A balesetnek több szemtanúja is volt, az ide járó gyerekek szülei meglehetősen felháborodott hangnemben nyilatkoztak. Szerintük az esetet az illetékesek szerették volna a szőnyeg alá söpörni, mert így az iskola körüli többi problémára sem derülne fény.

‚‚Öt éve nem végzi megfelelően a dolgát az iskola vezetősége, most is csak a felelősséget próbálják hárítani, pedig majdnem egy fiatal életbe került a felelőtlenségük. Az eset rávílágít arra, hogy milyen állapotok uralkodnak az iskolában” – mondta az egyik szülő.

A Duško Radović Általános Iskola öt évvel ezelőtt épült az Európai Fejlesztési Bank segítségével.

_________________________________________________________________________________________________

Fotó:espreso.rs