Címlapfotó nélkül jelent meg a NIN csütörtöki száma, mert az újság kiadója szerint a kép amely a címlapon szerepelt volna nem etikus és nem jelenhet meg egy olyan országban, ahol miniszterelnököt gyilkoltak – írja a 021.rs.

Ezt a NIN kiadója, a Ringier Axel Springer közölte. A kiadó szerint a krušiki fegyverbotrányról szóló cikk változatlan maradt és a legrövidebb időn belül új címlapképpel  jelenik majd meg az újság.

Az elmúlt napokban a közösségi oldalakon nagy port vert fel a NIN kiszivárgott címlapképe. Sokak szerint a fotó nyíltan céltáblaként ábrázolja a szerb elnököt.

Az újság fő- és felelős szerkesztője, Milan Ćulibrk szerint szó sincs ilyenről, a fotót pedig 2017-ben készítette a Tanjug hírügynökség egy vadászkiállítás megnyitóján. Akkor több hazai médium is leközölte és senki nem tiltakozott ellene.

„Csak a legsötétebb elméknek juthat eszébe, hogy ilyesmivel vádolják a lapot” – mondta Ćulibrk.

A Tanjug közleménye szerint a képet ebben a formában soha nem jelentették meg, a NIN csak a fotó egy részére fókuszált, arra, hogy a puskacső Aleksandar Vučić szerb elnökre meredjen.

Frissítés:

Néhány olvasónk jelezte, hogy egyes helyeken az eredeti borítóval lehet megvásárolni az újságot.

A 021.rs azt írja, hogy Újvidéken több újságárusnál is az eredeti címlapfotóval ellátott lapot lehetett megvenni, de Zentára is került az ilyen példányokból. Valószínűsíthető, hogy, amikor a kiadó letiltotta a címlapfotót, már megkezdődött a lap kiszállítása.