Az újvidéki Klisa városnegyedben található Duško Radović Általános Iskolában súlyos sérüléseket szenvedett egy elsős diák, miután ráesett egy vaskapu, írja a Blic.

A lap nem hivatalosan úgy tudja, hogy a kisfiú koponyatörést szenvedett és jelenleg kórházban ápolják. A mentőállomáson a Blic kérdésére megerősítették a baleset tényét, ami szerdán délelőtt 11 óra körül történt:

– Az iskolaudvarban egy gyermekre ráesett egy kapu és fejsérüléseket szenvedett. Orvoscsoportunk a helyszínen ellátta és súlyos sérülésekkel, válságos állapotban szállította a Vajdasági Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézet sebészeti osztályára – közölték a mentőállomás illetékesei.

A Vajdasági Gyermek és Ifjúságvédelmi Intézetből is megerősítették, hogy egy hatéves fiút ápolnak, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett:

– A kisfiú súlyos, életveszélyes fejsérüléseket szenvedett. Állapota szerencsére stabil, és jelenleg a műtőben van, de hamarosan a gyermeksebészeti intenzív osztályára szállítják – közölték az intézetből, a kisfiú felépülésének esélyeit illetően nem kívántak jóslatokba bocsátkozni.

Az esetről értesítették a városi oktatási igazgatóságot, amely rendkívüli felügyeletet tart az iskolában, valamint a rendőrséget is, amely elvégezte a helyszínelést.

A városi oktatási igazgatóság mindent megtesz, hogy az eset minden részletét felderítse, és megállapítsa, szükséges-e bármilyen eljárást indítani.

Nem hivatalos értesülések szerint a baleset akkor történt, amikor néhány kisdiák felmászott a vaskapura, ami a súly miatt kilazult és ráesett a szerencsétlenül járt fiúra.