Szerbiában a visszavonhatatlan lemondás nem biztos, hogy visszavonhatatlan, sőt az is lehet, hogy nem is lemondás – legalábbis ez derül ki Zoran Babić esetéből, aki továbbra is a Szerbiai Korridorok (Koridori Srbije) ügyvezető igazgatója, annak ellenére, hogy ez év februárjában benyújtotta visszavonhatatlan lemondását – írja az N1.

A Gazdasági Nyilvántartási Ügynökség (APR) szerint a Szerbiai Korridorok meghatalmazott személye Zoran Babić.

Babić, miután gépkocsija, amelyet sofőr vezetett halálos balesetet okozott a Doljevaci fizetőkapunál, február 1-jén jelentette be lemondását, de valójában semmi nem történt, a mai napig ő a Szerbiai Korridorok ügyvezető igazgatója, mely posztra 2017. májusában nevezték ki.

Milan Ćulibrk, a NIN szerkesztője szerint, ahhoz, hogy a lemondás érvényes legyen, azt a kormánynak is el kell fogadnia.

„Mindannyian láttuk a lemondólevelét, amelyet a cég felügyelőbizottságának juttatott el. A gond ott van, hogy a kormánynak kell ezt elfogadni, ami a mai napig nem történt meg. Ha megkérdezünk valakit az utcán, hogy kicsoda Zoran Babić, azt fogja mondani, hogy a Szerbiai Korridorok volt igazgatója, mert a média mindenütt lehozta a lemondását. Ez viszont nem igaz, a mai napig ő az igazgató, minden hovatalos iraton az ő aláírása szerepel, attól tartok, hogy az orrunknál fogva vezetnek bennünket” – mondta Ćulibrk.

Az N1 a kormányhoz és a Szerbiai Korridorok Közválllathoz is eljuttatta az ügyhöz kapcsolódó kérdéseit, válaszokat azonban nem kaptak.

____________________________________________________________________

Fotó:021.rs