Csütörtökön a zentai középiskolák igazgatóival tárgyalt az Újvidéki Egyetem Konfuciusz Intézetének vezetője, Csen Hui. A megbeszélés értelmében akár már a következő iskolaévtől megkezdődhet a kínai nyelv és kultúra oktatása a Zentán – írja az RTV honlapja.

A megbeszélésen jelen volt Nyilas Mihály, tartományi oktatási titkár, Perpauer Attila, a községi tanács művelődéssel és oktatással megbízott tagja, valamint a zentai középiskolák vezetői.

A vendéglátók kiváló lehetőséget látnak a Konfuciusz Intézet kezdeményezésében. A részletek kidolgozása után a tanintézmények közreműködésével a diákok kínai nyelvet tanulhatnak majd, és megismerhetik a keleti ország kultúráját is.

Csen Hui, a Konfuciusz Intézet igazgatója elmondta, hogy az intézet a Bölcsésztudományi Karon működik, Újvidéken számos tanfolyamot indítottak már és több intézménnyel is kitűnően működnek együtt. A két ország közötti kiváló kapcsolatnak köszönhetően most ezt a munkát szeretnék tovább bővíteni, többek között Zentán is.

Nyilas Mihály többek között azt mondta, hogy az intézettel már sikeres együttműködést alakított ki a Tartományi Oktatási Titkárság, a meglévő eredményes kapcsolatépítéshez pedig olyan oktatási központoknak is csatlakoznia kell, mint amilyen Zenta.

A megbeszéléseket követően a résztvevők megtekintették a Zentai Gimnázium felújított épületét.

____________________________________________________________________

Fotó:RTV