Még kaphatók belépőjegyek a törökországi Taldans társulat Dolap című előadására, amit a Desiré Fesztivál keretében tekinthet meg a közönség kedden, november 26-án 19 órakor Szabadkán a Jadran színpadon.

Az előadásról:

Egy mérnök és egy építész találkozik egy régi hűtőszekrénnyel a színpadon: garantált az izgalmas játékosság és a groteszk humor. Mustafa Kaplan (rendező) és Filiz Sizanli nem eszközként, hanem teljes értékű partnerként tekint a már használaton kívüli „tárgyra”, ami önálló karakterként létezik a 6×6 méteres térben. Nem csoda, hogy az előadás már 2000 óta rendszeresen feltűnik a legfontosabb a nemzetközi játszóhelyeken, a Dolap közel 20 év után sem poros és unalmas.

A Dolap (mely egyszerre jelent törökül szekrényt és trükköt) kiindulópontja nagyon egyszerű: egy hűtő egyik helyről a másikra szállítása/pakolása; tágabb értelemben viszont az előadás a test és az építészet kapcsolatát, az emberi test és a gép találkozását vizsgálja.

A belépőjegy ára 400, diákoknak és nyugdíjasoknak 300 dinár. Helyfoglalás a 065/543-32-03-as telefonszámon, vagy a ticket@desirefestival.eu e-mail címen.

Fotók: Isabelle Meister