Ana Brnabić szerb kormányfő bejelentette, hogy a szerb katonai biztonsági szolgálat vizsgálja azt a lehetséges kémbotrányt, amely szerint orosz kémek szerb ügynököket szerveznek be – írja a 021.rs.

„Aleksandar Vučić szerb államfő utasította a szerb katonai biztonsági szolgálatot, hogy vizsgálja ki azt a lehetséges kémbotrányt, amely szerint orosz kémek szerb ügynököket szerveznek be” – mondta Brnabić , aki szerint ha ez igaznak bizonyul, akkor az állam komoly problémával néz szembe.

A Blic arról ír, hogy az orosz titkosszolgálat ügynöke pénzt adott át egy magas rangú szerb hivatalos személynek. Erről egy fényképet is mellékeltek.

A Szabad Európa Rádió arról számolt be, hogy Georgij Kleban, aki az orosz katonai biztonsági szolgálat tagja, pénzt adott át a szerb biztonsági szolgálat egyik magas rangú személyének. Erről videó is készült.

Hristo Grozev, az ismert orosz oknyomozó újságíró szerint a filmen látható Kleban az orosz katonai biztonsági szolgálat (GRU) embere, aki meglepő gyorsasággal távozott a nyáron a belgrádi orosz nagykövetség helyettes attaséjának posztjáról.

Brnabić szerint a nap folyamán több információ várható az ügyben.