Szerda délelőtt a belgrádi Különleges Bíróság tárgyalótermében a valjevói klán tagjai ellen folytatott eljárás során az egyik gyanúsított, név szerint Zoran Jeličić mindenki előtt elvágta a saját nyakát, írja az N1 Televízió.

A szerb tájékoztatási eszközök értesülései szerint Jeličić szót kért, és kapott is, s amikor a szószékhez lépett, akkor azt mondta, hogy „most mindenki előtt végzek magammal”, majd egy éles tárgyat vett elő a zsebéből, és elvágta a saját nyakát.

Korábban Jeličić a bírói tanács kizárását kérte, s mint mondta, erre hét oka van, de csak négyet sorolt el, mert a tárgyalást vezető bíró visszaküldte a helyére. A gyanúsított azonban másodszor is szót kért, és ahogy említettük, kapott is, majd közölte, hogy mivel nem engedték meg neki, hogy elmondjon mindent, amit szeretne, meg fogja ölni magát.

A szerb sajtó értesülései szerint az őrök azonnal intézkedtek, csakúgy, mint a helyszínen ügyeletes mentőszolgálat tagjai.

A valjevói klán tagjait – Milan Lazarević, Zoran Jeličić, Milan Milijanović, Nebojša Goloskoković, Aleksandar Pavlović, Dejan Velimirović, Mirko Lazarević, Marko Miličković és Aleksandar Bošković – egy nagyszabású rendőrségi akció részeként tartóztatták le 2009-ben. A gyanúsítottakat azzal vádolják, hogy több bűncselekményt is elkövettek.