Az N1 Televzió újságírójának, Miodrag Soviljnak a kérdése nem volt hatással a szerb elnök egészségügyi állapotának romlására, mivel Aleksandar Vučić krónikus ér- és szívrendszeri problémákkal küzd, ezt Szerbia elnöke közölte kedden azon a sajtótájékoztatón, amelyen három nap után állt ismét az újságírók elé.

Mint arról korábban beszámoltunk, Aleksandar Vučić pénteken lett rosszul, s még aznap késő délután a belgrádi katonai kórházba szállították, ahonnan hétfőn távozott. A szerb elnök a sajtótájékoztatón azt is elmondta, hogy az egészségügyi állapotának megromlásáért a figyelmetlensége és a rendszertelenül szedett szív- és vérnyomás gyógyszerek a felelősek.

„Az újságíróknak semmi közük az egészségügyi állapotomhoz, krónikusan betegségben szenvedek. Ez csak rám tartozik, és senkivel nincs kapcsolatban” – mondta Aleksandar Vučić a Ruma–Szabács (Šabac) autópálya kiépítéséről szóló gazdasági szerződés aláírásakor. Az elnök ugyanakkor hozzátette, aggódik amiatt, hogy az N1 Televízió és a főnökeik egész idő alatt hazudtak, hogy ő vagy valaki az ő köréből azt mondta, hogy az egészségügyi állapota összefüggésbe hozható az említett televízió újságírójának a kérdésével.

Elnök úr, itt a lehetőség!