A muzslyai Szervó Mihály Általános Iskola dolgozói a jövő héttől teljesen beszüntethetik a munkát, miután hiába kérték több ízben is az illetékeseket, hogy oldják fel az iskola bankszámlájának zárolását, a tanügy-minisztériumból mindeddig nem érkezett válasz, írja a 021.rs hírportál.

A Vajdasági Tanügyi Dolgozók Független Szakszervezete (NSPRV) tájékoztatása szerint augusztus hatodika óta van zárolva az iskola bankszámlája egy jogerős ítélet miatt, amit a 2014-es évi szabadságok törvénytelen módon történt elszámolása miatt mondott ki a bíróság.

A tanintézmény a dolgozóknak átlagban 4000-5000 dinárral maradt adós, de a felhalmozódott bírósági és egyéb költségek miatt az iskola tartozása 1,4 millió dinárt tesz ki.

Velizar Monić, a NSPRV iskolai elnöke a Danasnak azt mondta, hogy az iskola nagy bajban van, ugyanis nem tudja kifizetni a dolgozóknak az útiköltség térítést, a végkielégítéseket, a jubiláris díjakat, de a közüzemi számlákat sem. Tartozás miatt nemrég kikapcsolták az iskola telefonját, a dolgozók pedig attól félnek, hogy napokon belül a villanyáramot is kikapcsolják.

Sem a közelmúltban megtartott figyelmeztető sztrájk, sem a minisztériumhoz intézett többszöri segítségkérés nem hozott eredményt. Az intézmény dolgozói ezért szerdán gyűlést tartanak, melyen arról fognak dönteni, hogy teljesen beszüntetik a munkát, vagyis gyakorlatilag becsukják az iskolát mindaddig, amíg annak számláját fel nem oldják.


Nyitókép: Vajdasági RTV