A hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskolájából három pedagógus érkezett szerdán a mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolába, hogy megismerkedjenek az intézményben évek óta rendkívül nagy sikerrel működő robotika szakkör tevékenységével – adta hírül a Délmagyar.

– Öt évvel ezelőtt indult a szakkör, akkor még forrást kerestünk rá. Kezdetben annyit nyertünk egy pályázaton, hogy 15 kisgyerek próbált meg programozni egy robotot – idézte fel a kezdeteket Farkas Zsuzsa felkészítő tanár, majd az évek alatt elért sikerekről beszélt.

Ez a tevékenység új dimenziókat nyit meg a gyerekek előtt – fogalmazott a Szegedi Tankerületi Központ igazgatója, Plesovszkiné Ujfaluczki Judit, aki a robotika oktatásban betöltött szerepének fontosságáról beszélt. „A kreativitásukat fejleszti, ezt ismerhetik itt meg ma” – fordult a vendégekhez.

– Informálódni jöttünk, mert nálunk Szerbiában még nem létezik a digitális oktatás támogatása. Én magán úton ismerkedtem meg és hallottam a mórahalmi iskolában folyó robotika szakkörről – mondta a hajdújárási Petőfi Sándor Általános Iskola tanára, Kiss Kornél, akit Kozma Szilvia és Szebenyi Boglárka kísért el a mórahalmi tanulmányútra. A tájékoztatók után a mórahalmi diákok meg is mutatták az általuk épített és programozott robotokat működés közben.

tuti

Fotó: Kuklis István