Kedd este Belgrádban a Szerb Rádió és Televízió (RTS) épületénél egy gépkocsi megpróbálta áttörni azt a kordont, amelyet Aleksandar Vučić szerb elnök biztonsági személyzete alkotott – írja az RTV honlapja.

Az aleksinaci rendszámtáblás Mercedesben két férfi ült, mindkettőt őrizetbe vette a rendőrség.

A Novosti azt írja, hogy Vučić az RTS épületében egy televíziós műsorban vett részt, az épület előtt pedig ellenzéki tiltakozók jelentek meg, főleg a Szövetség Szerbiáért és az 1 az 5 millióból szimpatizásai, akik kérdeseket szerettek volna feltenni az elnöknek.

Vučić, aki az Upitnik című műsor vendége volt, a televízióban azt mondta, hogy az Aberdar utca felől ment be az RTS épületébe.

Boško Obradović, a Dveri elnöke, aki szintén ott volt a tiltakozók között, azt mondta, hogy a három főbejárat közül Vučić az egyiket sem használta, sőt szerinte az elnök nem is tartózkodik az RTS épületében, hanem a műsort előre rögzítették.

Azt is mondta, hogy Vučić ideje lejárt és „börtönben végzi majd”

A tiltakozáson az egyetemisták egy csoportja is megjelent, akik azt szerették volna megtudni az elnöktől, hogy mi a helyzet Siniša Mali, Bratislav Gašić és Gorana Vesić leváltásával kapcsolatban, illetve a szerbiai fegyverkereskedelem témájában is kérdeztek volna. Azt is szerették volna megtudni Vučićtól, hogy ki ölte meg Oliver Ivanovićot.

Az ellenzéki tüntetők politikailag gyávának nevezték a szerb elnököt, mert szerintük nem mer szembenézni velük.

A megmozdulás résztvevői 21.30 körül hagyták el a tiltakozás helyszínét.

____________________________________________________________________

Fotó:Tanjug