Halálos fenyegetéseket kapott az a tizenhat éves lány, aki véletlenül vált szemtanújává csütörtökön annak, ahogyan brutálisan megverték a tizenhét éves Sz. Á.-t. Az egyik barátjának küldött üzenetben azt írták, hogy meg fogják ölni, tudatja a Blic.

A lány egy padon ült, amikor először három fiatalember, majd összesen heten minden ok nélkül rátámadtak kortársukra, és rudakkal ütlegelték. Egy arra járó asszony elkezdett kiabálni a huligánokra, akiket a rendőrök később azonosítottak. A lány azt mondta az asszonynak, hogy ismeri a támadók egyikét.

Szabadka: Brutálisan megvertek egy tizenhét éves fiút

A fiú barátnőjére várakozott, akivel színházba mentek volna, amikor heten – vélhetően a kortársai – rátámadtak és súlyos testi sérüléseket okoztak neki. A fiúnak eltört a kulcscsontja és a halántéka is megsérült. A rendőrség azonnal a helyszínre ment, de hivatalos közleményt egyelőre nem adtak ki.

A lány és szülei beleegyeztek, hogy a Blicnek elmeséljék, min mennek keresztül, amióta a fiút megverték, személyazonosságukat azonban nem akarták felfedni, mert félnek.

– A padon ült, és mindent végignézett, az egyik támadót felismerte. Ezt elmondta az asszonynak is, aki rájuk kiabált, majd, amikor a rendőrség kiérkezett, akkor nekik is elmeséltek mindent. Utána elment onnan, mert nagyon ijesztő volt számára az, ami történt. Este üzenetet kapott egyik barátjától, hogy veszélyben van. Az egyik támadó, akit felismert, azt írta, hogy ha találkoznak, vagy ha bármi történik, akkor minden bizonnyal megöli” – mesélték a lány szülei.

A fenyegetést azonnal jelentették a rendőrségen, és a lány telefonján található üzeneteket a szabadkai rendőrségen vizsgálják.

Szabadka: Azonosították Sz. Á. hat támadóját, akik súlyosan bántalmazták a tizenhét éves fiút

A szabadkai rendőrség azonosította azt a hat személyt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy csütörtökön este megtámadták és súlyos sérüléseket okoztak a tizenhét éves Sz. Á.-nak. A gyanúsítottak közül csak egy töltötte be a 18. életévét, öten kiskorúak. Valamennyiük ellen bűnvádi feljelentést tettek, a nagykorú személyt pedig letartóztatták.

A rendőrség rövid idő alatt azonosította a támadókat, öt kiskorút és egy tizennyolc évest, akik megverték Sz. Á.-t, őket erőszakos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.

Habár hivatalosan Sz. Á. könnyű testi sérüléseket szenvedett, a fiúnak eltört a kulcscsontja, valamint fején és egész testén sérülések láthatók.

A fiú a barátnőjét várta a buszmegállóban, akivel színházba mentek volna, de amíg a megálló körül sétált, hat, vagy hét kortársa rátámadt és megverte.