Nem tévedés, nem elírás: a Zentán készült képen egy élettelen kenguru látható, amelyet a lábánál fogva felkötöttek, és kifüggesztettek a zentai stadionban. Annyit azért gyorsan hozzá kell tennünk, hogy a fotó nem most, hanem még október 21-én készülhetett, ugyanis ekkor történt a kenguru fellógatása és megtalálása. A fénykép november elsején, vagyis pénteken jelent meg az egyik, zentai híreket és érdekességeket tartalmazó facebook csoportban.

Zentán mindenféle összeesküvési elméletet sikerült gyártaniuk a helyieknek, többek között egy olyat is, hogy a szerb labdarúgó-bajnokságban szereplő TSC-nek üzentek ezzel az ellenlábasai, arra utalva, hogy ha továbbra is olyan jól szerepelnek, mint az első tíz fordulóban, akkor majd úgy járnak mint a kenguru, mert ugye van, aki – egyesek szerint – lófejet tesz az ellenfele ágyába, más meg kengurut akaszt ki a stadionba.

A Szabad Magyar Szó értesülései szerint a kengurunak semmi köze a Topolyai Sport Club jó szerepléséhez. A rendelkezésre álló információk szerint az történt, hogy egy zentai vállalkozó az egyik üzleti partnerétől ajándékba kapott egy kengurut, amely elpusztult (egyes információk szerint a tulajdonos kutyája oltotta ki az életét, de ezt egyelőre senki nem tudta megerősíteni). Aztán, hogy a halott kenguru mégse díszelegjen otthon, értesítette az egyik munkavállalóját, hogy szállítsa el, aki ezt meg is tette, viszont úgy döntött, a lábánál fogva felköti az állatot a stadion falára, s másnap elviszi kitömni, aztán pedig majd lesz mit mutogatni az unokáknak, vagy éppen eladásra felkínálni valakinek.

Így került a kenguru a népkerti stadionba, ahol a Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium és Kollégium diákjai lefényképezték, pénteken, november elsején pedig felkerült az internetre is.

Az információink szerint a kengurut még aznap, vagyis október 21-én eltávolították a stadionból, így nyugodt körülmények között edzhettek a labdarúgók, az atléták és a diákok is.