A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében, Budapesten munkásságáért Mestertanár Aranyéremmel tüntették ki Csányi Erzsébetet, az Újvidéki Egyetem Bölcsészettudományi Kara tanárát és a Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferencia (VMTDK) főszervezőjét. Az Országos Tudományos Diákköri Tanács október 31-i ünnepi ülésén jelen volt Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke is.

Csányi Erzsébet csaknem két évtizede fejt ki sikeres felsőoktatási tehetségfejlesztő, diákköri és tudományszervezői tevékenységet. A Vajdasági Magyar Felsőoktatási Kollégium, melynek vezetője, 2002-ben tartotta meg az 1. Vajdasági Magyar Tudományos Diákköri Konferenciát, amely a külföldi résztvevők által már akkor nemzetközi jelleggel rendelkezett. A TDK-zást immár hungaricumként emlegetik, de a VMTDK nem az anyaországi TDK kihelyezett tagozataként jött létre, hanem saját szükségletből fejlődött ki és önálló modellre épülve minden évben kreatív módon megújul. Ugyanakkor innen juthatnak el a vajdasági legjobbak az Országos Tudományos Diákköri Konferenciára.

A VMTDK a fiatal tudósok és művészek fóruma, amely biztosítja a Kárpát-medencei tudományos élet vérkeringésébe való bekapcsolódás lehetőségét a vajdasági magyar tudományosság ifjú képviselői számára. A VMTDK műhelyében az elmúlt mintegy húsz évben nemzedékek bontakoztak ki, erősödtek meg a tudományos, ill. művészeti önfejlesztés minden ágában, folyóiratok, kiadványsorozatok születtek, s hiánypótló jelleggel ez a rendezvény jelent a mai napig egy közös vajdasági magyar felsőoktatási közéleti színteret, amelyen a kutatásaikat bemutató hallgatók (mintegy 130–150) mellett jelen vanak az egyetemi tanárok is egész Vajdaság területéről.

Mestertanár Aranyérmeket kétévente osztanak a magyar tudományos élet azon szereplőinek, akik kimagasló eredményeket érnek el az akadémiai tehetséggondozásban, a tudományos diákkörök fejlesztésében.

A Mestertanár Aranyérem Raffaello Az athéni iskola című művének részletét ábrázolja Bognár György és Kocsis Előd szobrászművészek tervei alapján.