Szíriai és szudáni embereket találtak egy hűtőkamionban Antwerp közelében, Begiumban, közölte brit sajtóértesülések alapján az index.hu.

A bevándorlókat, akik valószínűleg az Egyesült Királyságba akartak eljutni, a kamion sofőrje fedezte fel, ő értesítette a hatóságokat, akik hamar a helyszínre érkeztek.

A kamion zöldségeket és gyümölcsöket is szállított. A helyi rendőrség tájékoztatása szerint a férfiak jó egészségi állapotban vannak.

Egy héttel ezelőtt harminckilenc holttestet találtak egy kamionban Essexben, az áldozatok halálra fagytak. A sofőr ellen azóta vádat emeltek, harminckilenc rendbeli emberöléssel vádolják.

Harminckilenc holttestet találtak egy teherautóban Angliában

Harminckilenc holttestet találtak egy bolgár kamionban a délkelet-angliai Essex megyében – közölte szerdán a helyi rendőrség – írja az MTI. Andrew Mariner főfelügyelő sajtótájékoztatóján elmondta: a kamion szombaton lépett be Nagy-Britanniába az észak-walesi Holyhead kikötőjében, amely csaknem 500 kilométerre van attól a helytől, ahol a teherautóra szerda hajnalban rábukkantak.


A nyitókép illusztráció