Pámer Csilla, a szabadkai Népszínház magyar társulatának tagja kapta idén a Pataki Gyűrű-díjat. A legrangosabb vajdasági magyar színészi díjat a művésznő a 2018/19-es színházi évadban bemutatott Lila Ákác című előadásban Tóth Manci karakterének megformálásáért kapta.

A díjat a Délvidéki Magyar Színjátszás Napja elnevezésű rendezvénysorozat záró estjén, kedden Szabadkán a Jadran színpadon megtartott gálán adták át.

A Pataki Gyűrű-díj idei jelöltjeit Mezei Kinga terjesztette fel, a díj várományosa volt még Mészáros Gábor (Kosztolányi Dezső Színház, Nézőművészeti Főiskola, Szagolnyák Imre), G. Erdélyi Hermina (Szabadkai Népszínház, Tristram Shandy), Elor Emina (Újvidéki Színház, Álmodozók, Isabelle) és Virág György (Zentai Magyar Kamaraszínház, Deficit, „Z”).

Az Andrej Boka rendező, Antal Attila rendező, Góli Kornélia Dramaturg és Jankovics Andrea színésznő összetételű zsűri választotta ki közülük a díjra legméltóbb színészt. Döntésükhöz egy szavazattal az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatói is hozzájárultak.

Pesitz Mónika tavalyi díjazott hirdette ki, hogy az idei Pataki Gyűrű-díjat Pámer Csilla kapta.

Az est folyamán hagyományosan még egy díjat kiosztottak. Az újvidéki Művészeti Akadémia hallgatóinak Tízes-díját ugyancsak Pámer Csilla kapta.

A képen: Pámer Csilla és Pálfi Ervin a Lila Ákác című előadásban. Fotó: Szabadkai Népszínház.