A Szervezéstudományi Kar oktatási-tudományos tanácsa elfogadta a Siniša Mali pénzügyminiszter doktori értekezésére vonatkozó etikai bizottsági jelentést, de az eredetileg javasolt nyilvános figyelmeztetés helyett a doktori értekezés nyilvános elítélését javasolta, tudatja az N1 Televízió.

Az oktatási-tudományos tanács tagjai miután nyilatkoztak az etikai bizottság jelentéséről, a következő határozatot hozták:

„Elfogadjuk Szervezéstudományi Kar etikai bizottságának azon jelentését, mely szerint a a disszertációban nem akadémiai viselkedésre utaló elemek vannak, ezért az oktatási-tudományos tanács annak nyilvános elítélését javasolja”

Az N1 Televíziónak a tanács egyes tagjai azt mondták, hogy a nyilvános elítélés arra utal, hogy a plagizálás miatt a Szervezéstudományi Kar Siniša Mali pénzügyminiszter doktorátusának visszavonását fogja javasolni.

A nyilvános figyelmeztetésre az oktatási-tudományos tanács huszonegy tagja szavazott, míg a szigorúbb intézkedést, vagyis a nyilvános elítélést nyolcvanhárman támogatták.

A nyilvános elítélés a legszigorúbb intézkedés, amit az oktatási-tudományos tanács az etikai bizottság jelentését követően megléphet.

Moma Kovačević, az egyetemi hallgatók képviselője szintén azt mondta, hogy a mai döntés üzenet a Belgrádi Egyetem Etikai Bizottságának, hogy nyilvánítsa semmissé Siniša Mali doktorátusát.

„Arra számítunk, hogy az egyetem etikai bizottsága, amennyiben követi a kar tanácsának határozatát, akkor megvonja Siniša Mali a doktori címét” – nyilatkozta Kovačević az N1 Televíziónak.


Nyitókép: N1 Televízió