Közleményt adtak ki a Dombos Fest alapítói, amelyben mélységes felháborodásuknak adnak hangot, amiért Mága Zoltán vajdasági koncertkörútjával valaki befolyásolni akarta a vajdasági magyarok identitását.

„A Dombos Fest szervezői mély megdöbbenéssel vették tudomásul a vajdasági magyarok identitásának befolyásolását Mága Zoltán koncertjeivel” – írják a szervezők, akiknek mély meggyőződése, hogy „Mága Zoltán pont olyan vírus a magyarság kulturális térképén, mint, anno a 3+2 együttes volt”.

A Dombos Fest alapítói abban is biztosak, hogy  Mága „nem tesz hozzá semmit az identitásunkhoz”: „Abban a régióban, ahol Bakos Árpád, Csizmadia Anna, a Cirkalom táncegyüttes, a Csalóka együttes, a Fokos zenekar, a Juhász zenekar, a Kurina testvérek, Lajkó Félix, Mezei Szilárd (a sort csak folytatni tudjuk) évtizedek óta tudja, hogy mi az az identitás – ott nincs szükség a közeg megtévesztésére”.

A szervezők emlékeztetnek: a Dombos Fest 20 éve pont azért is küzd, hogy a vajdasági magyaroknak ne a lakodalmas rock legyen az identitásuk.

„Ha kell, azért is küzdeni fogunk, hogy Mága Zolika soha ne térjen vissza a vajdasági közeg megtévesztésére! És talán annak is ideje van, hogy az őt útra indítók is ezt észrevegyék…” – zárul a Dombos Fest alapítóinak közleménye.