Ki ne szeretne olcsón utazni egzotikus helyekre? A lonelyplanet.com most összegyűjtötte azokat a desztinációkat, amelyek a legjobb élményt nyújtják a legkedvezőbb ár mellett. A világ összes tájegységét megvizsgálták, és a TOP10-es listán a második helyre került a magyar főváros, Szerbia a hatodik helyen végzett. 

Nemcsak a leginkább pénztárcabarát úti célokat nézte meg a portál, de készített egy toplistát a legjobb városokról, országokról és a régiókról is. A legjobb országok rangsorát Bhután vezeti, második helyen Anglia, harmadik helyen Észak-Macedónia végzett.

A városok ranglistáját Salzburg vezeti, de Washington, Kairó, Dubai és Vancouver is kiemelkedik a rangsorból. Nézzük meg akkor az ár-értékarányban kínált legjobb úti célokat.

Az első Kelet-Nusa Tenggara, Indonézia, második Budapest. A portál szerzője kiemeli, hogy Budapest a közép-európai régióban az egyik leggazdaságosabb megoldás, amely egyben látnivalókban meglehetősen gazdag. Kiemelik a termálfürdőket, a borozókat, a romkocsmákat és a város kávézókultúráját. A város szecessziós építészetére is kitér a cikk, az egyik látnivalóként a Keleti pályaudvart említi meg.

A lista harmadik helyezettje Madhya Pradesh, India, a negyedik Buffalo, New York, Egyesült Államok, ötödik Azerbajdzsán, hatodik pedig Szerbia. A portál igazi felfedezetlen kincsként ír Belgrádról, holott az már évszázadok óta a kontinens egyik legfontosabb útján fekszik. A Duna-parti városról több pozitívumot is felsorolnak, de kiemelik az ország többi részét is, mint például a gyógyfürdőket, szőlészeteket, régi monostorokat és a jugoszláv érából megmaradt szobrokat, mementókat.

A listán hetedik Tunézia, nyolcadik Cape Winelands, Dél-Afrika, kilencedik Athén, Görögország, tizedik pedig Zanzibár, Tanzánia.

tuti