A szerbiai színészszakma egyik ismert alakja, Nikola Kojo, aki mintegy negyvenéves pályafutása során nagyon sok szerepben színpadra lépett, a bosnyák Klix honlapnak elárulta, hogy elhagyni készül Szerbiát. A portálnak adott interjúban kitért a munkájáról, a régióban tapasztalható társadalmi-politikai helyzetről, s azt is elárulta, hogy a tervei között az szerepel a kivándorlás. Mint mondta, igyekszik hogy kimaradjon a megbolondult értékvilágból, amely az egész Balkán-félszigetre jellemző.

„Igyekszem nem úszkálni a szarban, hanem helyette az olyan tiszta forrásokat keresem, mint a tuzlai vagy a bledi fesztivál, fontosak számomra a feladataim, a családom, a legközelebbi barátaim és a mikrovilágom. Igyekszem elkerülni a sarat és a fekáliát, amely körülvesz, de sajnos ez nem mindig sikerül. Tudom, hogy ez pesszimista szöveg, de úgy gondolom, reális pesszimista vagyok, aki a saját nézete és megfelelő módon nézi a dolgokat” – mondta a színész, aki sok társához hasonlóan, részt vett az elmúlt időszakban rendezett tüntetéseken.

„Ezek a tüntetések próbálkozások voltak, hogy rámutassunk a szervezett bűnbanda által előidézett problémákra, ugyanis ez a szervezet mindent elvesz, amit magáénak gondol és amennyi kell neki, s ezzel a pénzzel megpróbál magának örök halhatatlanságot vásárolni. A tüntetésekkel valamicskét el lehet érni, de nem vagyok benne biztos, hogy az emberek eljutottak már arra az evolúciós szintre, hogy felfogják, milyen károkat okoznak ezek nekünk. Még mindig akadnak olyanok, akik szerint ez csak egyszerű politika, miközben nem érti meg, hogy ez egy egyszerű maffia, amelyet le kell taszítani a trónról, hogy mi normálisan élhessünk.

Ahogy valaki az egyik közösségi oldalon írta: Tapsolni egy politikusnak pont olyan, mintha egy bankautomatát tapsolnál meg, amelyik kiadja a pénzed, amelyikért megdolgoztál”

– nyilatkozta Kojo, aki hozzátette, eddig a gyökerei, a barátok, a család és a rokonság volt, ami Szerbiában tartotta, de elárulta, hogy már tervezi a kivándorlást.

„Annak ellenére, hogy ötvenkét éves vagyok, készen állok elköltözni Szerbiából. Hogy hová, arról még nem tudok nyilatkozni. Nem szeretném az időskori éveimet itt tölteni, és azt se, hogy a gyerekeim egy ilyen fekete lyukban nőjenek fel.

A Nikola Kojóval készült teljes interjút ide kattintva olvashatják el.