FRISSÍTÉS (2020. január 24.): Hétfő éjfélig (január 27.) még nyitva áll a lehetőség, hogy szavazzanak kedvenc képeikre fotópályázatunkban a Facebookon. A közönségszavazás nyertes fotóját külön díjazzuk!

Ezzel együtt már a zsűri is megkezdte munkáját, amelynek tagjai a Családi Kör és a Szabad Magyar Szó főszerkesztője, valamint Szappanos Veronika (az SZMSZ budapesti fotóriportere és tudósítója).

Hálásak vagyunk olvasóinknak a sok gondolatébresztő, érdekes fotóért. Szavazni belépés után itt lehet: http://bit.ly/2NT7dBW (Ez a link a Szabad Magyar Szó facebookos fotóalbumára mutat.)

EREDMÉNYHIRDETÉS január 31-én éjfélkor a Szabad Magyar Szón!


Mongóliától kezdve Kárpátalján, Berlinen, Hollandián, Párizson keresztül szeltük át Európát, Amerikában repültünk és Dél-Afrikáig ért a fotópályázatunk; ki gondolta volna, hogy ennyifelé olvasnak minket!

Köszönettel tartozunk minden olvasónknak, pályázónknak. Kiváló és nagyon ötletes képeket küldtek saját házunk tájáról, Magyarországról, a világból; a közelmúltból, a régmúltból, hagyományainkból, kultúránkból és más kultúrákból… Örülünk, hogy minden korosztály lelkesen pályázott.

Az ünnepi időszak alatt olvasóink is szavazhatnak ebben a Facebook-albumban, ahol az 50 döntős pályamunkát közzétettük:

https://www.facebook.com/pg/szabadmagyarszo/photos/?tab=album&album_id=2520313681591268

Szavazzanak, sőt osszák meg saját képeiket, ha bekerültek a döntősök közé. Januárban eredményhirdetés!

Figyeljék a Szabad Magyar Szó Nap fotója rovatát és a Családi Kör számait, ahol minden jó képet megjelentetünk és értékelünk a közeljövőben.

Köszönjük figyelmüket, együttműködésüket, olvassanak minket továbbra is, pályázatainkkal pedig várunk mindenkit 2020-ban is!


Három lovas a célegyenesben: Nemzeti Vágta 2019, Budapest (Fotó: Szappanos Veronika, SZMSZ)


*****

FRISSÍTÉS (2019. december 1.): Köszönjük az eddig beérkezett szép és igazán ötletes fotókat. Nagyon örülünk, hogy ilyen sokan fényképezőgépet, mobiltelefont ragadtak és jelentkeztek pályázatunkra.

A közelgő adventi időszakra is szeretnénk még egy kis lehetőséget biztosítani, ezért úgy döntöttünk, meghosszabbítjuk a beküldési határidőt december 15-ig. További szép fényeket kívánunk!

EREDETI KIÍRÁS

A Szabad Magyar Szó alapításának harmadik évfordulója alkalmából fotópályázatot hirdet, melynek témája a HÁRMAS SZÁM.

A HÁRMAS SZÁM megjelenhet bármilyen értelemben a fotón: a természeti jelenségekben, építészeti motívumokban, sporttevékenységben, kultúrában fellelhető hármasokat ugyanúgy szívesen látjuk, mint például egy hároméves családtagról készült fotót.

Nevezési díj nincs.

A pályázat nyílt, azon bárki részt vehet, kivéve a Szabad Magyar Szó és a Családi Kör munkatársait, valamint azok családtagjait.

Mobileszközzel (telefonnal vagy tablettel) készült fotókkal is lehet pályázni, ezek a képek külön kategóriát képviselnek és külön kerülnek elbírálásra.

A döntőbe jutott fotók megjelennek a Szabad Magyar Szóban és annak Facebook-oldalán, ahol az olvasók majd szavazhatnak is. A legtöbb szavazatot gyűjtő kép szerzője közönségdíjat kap.

Egy pályázó összesen három fotót nevezhet. A képeket nem szükséges egyetlen emailben elküldeni, a pályázat benyújtási határidejéig egyenként is elküldhetők.

A pályázatra kizárólag saját készítésű fotóval lehet nevezni. A fotók minden esetben a szerző tulajdonában maradnak. A jelentkezéssel a pályázó elfogadja, hogy a fotópályázat népszerűsítése érdekében a szervező a képeket felhasználhatja a szerző nevének feltüntetésével a Szabad Magyar Szó és a Családi Kör oldalain további szerzői jogdíj fizetése nélkül.

Díjak értéke

  1. 100 euró
  2. 50 euró
  3. 20 euró
  4. –10. Tárgynyeremények

Különdíjak

  • Legjobb mobiltelefonos fotó
  • Közönségdíj
  • A Családi Kör különdíja

A zsüri névsorát később tesszük közzé. (Tagjai ismert magyar fotósok lesznek.) A zsüri nem köteles minden díjat odaítélni.

Technikai követelmények

  • JPEG formátum
  • Lehetőleg 300 dpi felbontással
  • A kép hosszabbik oldala minimum 2000 pixel legyen
  • A kép mérete ne haladja meg a 25 megabájtot
  • A képeken utómunka végezhető
  • Kérjük a keretezést, vízjeleket mellőzni

A pályázatra a hírportál harmadik születésnapjától, 2019. október 23-án 0:00 órától lehet jelentkezni.

A pályázatok benyújtása emailben történik. Az emailben adják meg a pályázó következő adatokat:

  1. Neve
  2. Postacíme
  3. Telefonszáma
  4. Email-címe
  5. Ha a fotó mobiltelefonnal készült, azt is tüntessék fel

Beküldési cím: fotopalyazat3@gmail.com

Az email tárgysorba kérjük, írják be: Fotópályázat 3

Beküldési határidő: 2019. december 15. éjfélig

A nyertes pályázókat emailben értesítjük. Nyilvános eredményhirdetés és díjátadás januárban.

További információ a fotoszerkesztoseg@gmail.com címen kérhető.