A szerb kormány különféle módon 2014-től napjainkig 1,626 milliárd dinárral (13,8 millió euró) támogatta a belgrádi Crvena zvezda Kosárlabdaklubot, amelynek az örök riválisa, a Partizan Kosárlabdaklub az elmúlt öt évben 1,217 milliárd dinár (10,3 millió euró) támogatásban részesült, közölte kedden Siniša Mali. Szerbia pénzügyminisztere a két kosárlabdaklubnak kifizetett összegek nyilvánosságra hozatala mellett azt is közölte, hogy a két fővárosi labdarúgóklub, közvetlenül a költségvetésből, a minisztériumokon vagy közvállalatokon keresztül mennyi pénzhez jutott az államtól. A Partizan Labdarúgóklub az elmúlt öt évben 899,4 millió dináros (7,6 millió euró) támogatásban részesült, míg a Crvena zvezda Labdarúgóklub az adófizetők pénzéből 727 millió dinár (6,1 millió euró) jutott.

Siniša Mali az újságíróknak elmondta, azért közölte ezeket az összegeket, hogy a polgárok tisztában legyenek azzal, hogy az állam mindkét klubot egyforma szinten támogatja, s igyekszik megtalálni az egyensúlyt a támogatás során.

Arra a kérdésre, hogy az említett négy klub mekkora adósságot halmozott fel az elmúlt évek során, Mali azt felelte, hogy erről neki nincsenek adatai, de azt tudja, hogy az adóhivatal mind a négy egyesületnek engedélyezte az ingatlanadó miatt kialakult tartozás átütemezését, arról viszont, hogy a klubok rendszeresen törlesztik-e az átütemezés óta a részleteket, nincs információja.