„A zentai önkormányzat példaértékű, hiszen nemcsak kiváló fejlesztési elképzelések születnek, hanem sokkal fontosabb, hogy ezek az elgondolások megvalósíthatók” – mondta Branko Ružić az államigazgatási és helyi önkormányzati miniszter zentai látogatása alkalmával, írja a Pannon RTV honlapja. A tudósításból kiderül, hogy községi és állami támogatásból folytatják a több mint százéves, szecessziós stílusban épült zentai városháza felújítását. Zenta község sikeresen pályázott a városháza dísztermének elektronikai felújítására, ami 720 ezer dinárból valósul meg. A modernizációnak köszönhetően nem csak a képviselő-testület által használt szavazási rendszert újítják fel, hanem a fordítási lehetőséget is biztosítanak.

„Folytatjuk a jó együttműködést, azért, hogy Zenta megmaradjon annak, ami mindig is volt. Nemcsak kulturális, gazdasági, de még sport központja is Vajdaság ezen részének, hiszen jelen pillanatban szuperligás futballmérkőzéseket játszanak Zentán. Fontos, hogy Zenta turisztikai lehetőségeit a lehető legjobban kihasználják, és az is lényeges, hogy jelentős külföldi és hazai vállalatok is működnek itt” – nyilatkozta a miniszter.

A dicsérő szavakkal Pásztor Bálint, a Vajdasági Magyar Szövetség frakcióvezetője sem fukarkodott: a párt alelnöke szerint az illetékes minisztérium fontos munkát végzett és végez el nem csak a vajdasági magyarság, hanem a tartomány fejlődésének szempontjából is:

„Zenta a köztársasági költségvetésből is a jó elképzeléseknek köszönhetően tud összegekhez, fejlesztési elképzelések realizálásához fontos összegekhez jutni. Ez az elmúlt évek vonatkozásában nem csak az önkormányzati minisztériumot illetően több százmillió dinár. Azt gondolom, hogy sokkal több, mint az azt megelőző időszakban bármikor is. Ehhez szükség van a Vajdasági Magyar Szövetség kormányzati szerepvállalására is, mert ez eredményezi az ajtók könnyebb nyithatóságát” – mondta Pásztor Bálint.

(Nyitókép: Milorad Mitrović)