A szlovén rendőrség letartóztatott egy 35 éves szerb állampolgárt, aki az Isztambul-Bécs vonatjáraton dolgozott jegykezelőként, ugyanis táskájában 13 kiló heroint találtak, melynek piaci értéke megközelíti az 1,3 millió eurót, írja a Blic.

A feltételezések szerint a férfi egy olyan kiterjedt nemzetközi bűnbanda tagja, mely Európa-szerte csempészi a kábítószert.

A szlovén sajtó beszámolója szerint az osztrák vasútnál dolgozó szerb állampolgárságú férfit egy rutinellenőrzés során tartóztatták le Dobovo állomáson, nem messze a szlovéniai Novo Mesto településtől.

– A rendőrök bementek abba a fülkébe, amit kizárólag a vonat személyzete használ. A járőröket sokkolta a látvány, amikor a jegykezelőnél megtalálták a heroint, ami huszonhat darab félkilós csomagolásba volt pakolva. A férfit azonnal megbilincselték és a rendőrségre vitték, ahol kihallgatták – közölte a szlovén sajtó.

A férfinál a heroin mellett jelentősebb mennyiségű marihuánát is találtak.

Megállapítást nyert, hogy a jegykezelőt már korábban beszervezte egy bűnbanda, amely Európa szerte szervezetten terítette a kábítószereket.

A férfi gyakran dolgozott a Törökország és Ausztria között közlekedő járaton, ami a bűnbanda számára ideális volt, hiszen Európába éppen Törökországból érkezik a legtöbb heroin, ami igen nagy tisztaságú. A gyanú szerint a férfinak jelentős mennyiségű pénzt kínáltak, ő pedig elvállalta, hogy csempéssze a kábítószert. Feltételezések szerint a szállítmány úti célja Bécs lett volna.

Fotók: Szlovén rendőrség / RAS Srbija