Még mindig keresik azt a két elkövetőt, akik szerdán kilenc óra körül Szabadkán kiraboltak egy bankot. Ahogy arról a Szabad Magyar Szó is beszámolt, a Dimitrije Tucović utca 3-as szám alatt található Postai Takarékpénztár (Poštanska štedionica) fiókját rabolták ki, ahonnan az elkövetők egy zsák pénzzel távoztak, az incidensben senki sem sérült meg.

Az első, nem hivatalos értesülések szerint az álarcot viselő támadó a bankfiók előtt várta be a pénzintézet dolgozóját, majd fegyverével a levegőbe lőtt és egy zsák pénzzel távozott. A szemtanúk azt mondták, hogy a rabló tettestársa egy olasz rendszámú autóban várt rá, majd azonnal távoztak a tett helyszínéről. A Szerbiai Rádió és Televízió kérésére a szabadkai rendőrkapitányságon megerősítették a bankrablás tényét, a belügyminisztérium illetékesei és a törvényszéki szakértők a helyszínen vannak. A bankrablás helyszínén a szabadkai felsőfokú ügyészség helyettes ügyésze is megjelent. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mennyi pénzt vittek el a rablók, de az ügyészség feltételezése szerint egymillió euró körüli összegről van szó.

A most közzétett videóból kiderül, hogyan is zajlott a bankrablás. A felvételen jól látszik, hogy várakozó autóból egy testesebb, rendőrruhában levő férfi szállt ki, aki maszkot viselt, könnygázt fújt az egyik, majd a másik szállításért felelős munkavállaló szemébe. A biztonságért felelős személy ekkor gyorsan elvitte a zsáknyi pénzt, azonban a fegyveres rabló utánament, s néhány másodperccel később megjelent a zsákmánnyal, majd azonnal beült az olasz rendszámú autóba, s az elkövetők távoztak.