Felmentették tisztségéből a 78 éves Jovo Vujanovićot, aki három évtizeden állt a Novi Sad Gas társadalmi vállalat élén, tudatja a 021.rs hírportál.

A gazdasági cégjegyzékbe (APR) új igazgatóként a 45 éves Milan Đukić neve került bejegyzésre.

A 021.rs értesülései szerint a Novi Sad Gas számlája a nagy összegű tartozások miatt már régóta zárolva van, így Vujanović leváltását követően a vállalat várhatóan az állami gázszolgáltató tulajdonába kerül. A cégtől elvették pecsétjeit és dokumentumait is.

Az igazgatóváltást követően péntekre összehívták a vállalat közgyűlését is, amit szinte azonnal le is mondtak. A gázszolgáltató udvarán a 021.rs riportere több felháborodott munkással találkozott, nyilatkozni azonban egy kivételével senki sem akart. Az egyik dolgozó röviden annyit mondott, hogy „rendszerváltás van” és hogy hétfőtől már másképpen fognak dolgozni.

Habár erre vonatkozó hivatalos információ nincs, a 021.rs úgy értesült, hogy az újvidéki gázszolgáltató számláját hamarosan feloldják a zárlat alól.

A Novi Sad Gas az utolsó társadalmi vállalat Szerbiában és mintegy nyolcvan dolgozót foglalkoztat. A vállalatot 1976-ban alapították, 1997-ig kommunális közvállalatként működött, de akkor az igazgató bizottság úgy határozott, hogy társadalmi vállalattá alakítják. A döntést Újvidék város közgyűlése törvényellenesnek nyilvánította, ennek ellenére a vállalat tisztázatlan státusát a mai napig nem változtatták meg.

A most leváltott Jovo Vujanović 1989 óta igazgatta a vállalatot. Utóda, Milan Đukić a jogtudományok magisztere, sok éven át volt a Srbijagas jogi-, káderügyi- és általános részlegének ügyvezető igazgatója. A nyilvánosságban a Vojvodina Kézilabda Klub elnökeként is ismerik.


Nyitókép: N1 Televízió