Ahogyan arró a Szabad Magyar Szó is beszámolt, szerdán a szávaszentdemeteri (Sremska Mitrovica) Jovan Jovanović Zmaj általános iskolában egy nyolcadikos diák megtámadta az igazgatót. A 021.rs most arról számolt be, hogy a Függetlenség szakszervezet a mai napon figyelmeztető sztrájkot szervez az egész község területén.

‚‚ A tanügyi dolgozók mindannyian csatlakoznak a figyelmeztető sztrájkhoz. A Szávaszentdemeteren található iskolákban nem tartják meg az első órát, sem a délelőtti, sem a délutáni váltásban” – áll a szakszervezet közleményében, amely arra is kitér, hogy az iskolákban előforduló egyre több erőszakos cselekmény veszélyezteti a gyerekek és a tanügyi dolgozók jogait és biztonságát.

‚‚A tanügy szakszervezetek már hosszabb ideje próbálnak rámutatni a rendszer hiányosságaira és már régóta kérik, hogy a tanügyben dolgozók kapják meg a hivatalos személy státust. Ezzel a törvénymódosítással a gyerekek és a tanügyi dolgozók boztonsági helyzete is nagyban javulna” – áll többek között a közleményben.

________________________________________________________________________________________________

Fotó:021.rs