A szerbiai kajak-kenu válogatott csütörtökön mutatta be az új szövetségi kapitányt és a munkáját segítő szakmai stábot. A szövetség végrehajtó bizottságának döntése alapján az elkövetkező négy évben Pavle Jovanov lesz a szövetségi kapitány, s a szakmai stábban még ketten kaptak helyet: a női részlegért felelős Miroslav Rodić mellett Vereckei Ákosra is komoly feladatot bíztak a szerbek, ugyanis ő lett a főedző, írja a Nemzeti Sport.

„Figyelembe véve, hogy Magyarország az egyik legsikeresebb nemzet a mi sportunkban, s hogy a magyar szakembereket mindenhol megbecsülik, úgy döntöttünk, hogy alkalmazzuk Ákost. Az ő érkezésével az eddigi rendszert is megváltoztattuk, erről majd Pavle Jovanov gondoskodik, s mindkettőjük munkáját Miroszlav Rodics segíti. A jövő évi terveinket senki előtt sem titkoljuk. Tokióban szeretnénk megismételni a riói sikert, s bízunk abban, hogy a 2020-as olimpiai játékokon legkevesebb egy éremmel többet gyűjtünk, mint Rióban” – mondta Mirko Nišović, a szövetség elnöke.

A kétszeres olimpiai, hatszoros világ- és nyolcszoros Európa-bajnok Vereckei Ákos hangsúlyozta, hogy készen áll a kihívásokra.

„Tizenöt éves edzői múlt áll mögöttem, s igyekszem majd a tapasztalatomat és a tudomásomat kihasználni ezen a poszton. Tisztában vagyok a szerb versenyzők minőségével, s bízom benne, hogy egy közös munkával sikerül majd megvalósítanunk a kitűzött célokat” – nyilatkozta Vereckei, aki köszönetet mondott a szövetség elnökének a bizalomért, amiért őt nevezték ki erre a felelősségteljes pozícióra.

Nyitókép forrása: kajaksrbija.rs