Az amerikai igazságügyi minisztérium szerdán jelentette be, hogy lekapcsoltak egy Welcome to Video névre keresztelt oldat, melyen több százezer olyan felvétel volt megtalálható, melyeken gyerekeket használtak ki szexuálisan, írja a 444.hu  Daily Dot-ra hivatkozva.

Az ügyészség tájékoztatása szerint világszerte több mint 300 felhasználót tartóztattak le az összehangolt fellépés során (közülük 53-at az Egyesült Államokban.) Az oldal üzemeltetésével egy 23 éves dél-korai férfit, Jong Woo Sont vádolták meg. Az amerikai hatóságok szerint a Welcome to Video lehetett a világ legnagyobb darkwebes gyerekpornó piaca.

A hatóságok nyolc terabytenyi adatot foglaltak le, több mint 200 ezer videót, melyen egészen kiskorú gyermekek is szerepeltek. Az akció még 2018 márciusában zajlott, akkor kapcsolták le az oldalt, de a nyomozás miatt csak most jelentették be. Az oldal 2015 nyarától kezdve, közel három éven át működött.

Son jelenleg egy dél-koreai börtönben ül gyermekpornográfiával kapcsolatos vádak miatt, és az amerikai hatóságok egyelőre nem közölték, hogy kérik-e a kiadatását. Az biztos, hogy az amerikai fél kilenc rendbeli vádemelést készített elő vele szemben.

Az ügyészség szerint a feltárt videók révén összesen 23 gyermeket sikerült azonosítani, akit azóta a hatóságok ki is szabadítottak bántalmazóiktól.

A Welcome to Video a darkweben, a Toron működött. A vádirat szerint 300 dollárba került a tagság, és a tagok ezen felül bitcoinban fizethettek a videókért. A nyomozás során éppen a Tor böngészési adatainak deanonimizációja, illetve a bitcointranzakciók összevetése révén sikerült azonosítani számos pedofilt. A nyomozásba az amerikaiak mellett brit és koreai rendőrök is részt vettek.

A brit National Crime Agency részéről Paul Jenkins vett részt a szerdai sajtótájékoztatón, aki arról beszélt, hogy a folyamatosan egyre növekvő számú pedofil tartalom az interneten egyre növekvő számú gyermekek ellen elkövetett bűncselekményhez is vezet, mivel ezeknek a videóknak a megtekintése egyre inkább arra ösztönzi a pedofilokat, hogy a való életben is bántalmazzanak gyerekeket.

________________________________________________________________________________________________

Fotó:nlc.hu