Pénteken, október 18-án, Újvidéken a Szerb Nemzeti Színház előtti téren Aleksadar Vučić rezsimje ellen szervez tiltakozást a Szövetség Szerbiáért – írja a 021.rs.

A politikai mozgalom közleménye szerint a tiltakozáson beszéded mond majd Miroslav Vasin, a tartományi kormány egykori alelnöke és Svetlana Kozić tartományi képviselő.

Az eseményen szót emelnek majd Aleksandar Obradović, „а Krušik gyár bátor dolgozója” mellett, akit azért tartóztattak le, mert újságíróknak információkkal szolgált azokról a zavaros ügyekről, amelyekben Nebojša Stefanović belügyminiszter, illetve édesapja érintett.

‚Ahelyett, hogy Stefanović, az édesapja, illetve azok lennének börtönben, akik olyan fegyverügyletbe bonyolódtak, melynek végén az Iszlám Államot fegyverezték fel, a rendőrség azt a személyt tartóztatta le, aki felfedte a bűntényt” – áll a Szövetség Szerbiáért közleményében, amely szerint a pénteki tiltakozás a legjobb alkalom az újvidéki polgároknak, hogy kifejezzék szolidaritásukat Obradović, valamint mindazok felé, akik ellenállnak Aleksandar Vučić rezsimjének.

A Szövetség Szerbiáért közleményében arra is kitér, hogy a pénteki megmozduláson ismételten felhívják majd a figyelmet arra, hogy minden ellenzéki és demokratikus erőnek össze kell fognia a demokratikus választások megteremtéséért.

______________________________________________________________________________________________

Fotó:021.rs