Budapest vesztett egy polgármestert, én viszont nyertem egy remek tanácsadót – mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap késő esti sajtótájékoztatóján, melyen a 2019-es önkormányzati választások eredményeit értékelte.

Orbán Viktor minden magyar választópolgárnak köszönetet mondott, aki elment és szavazott, valamint gratulált mindenkinek, aki nyert.

„Mindenki láthatja az eredményekből, hogy ez egy nehéz választási kampány volt” – mondta a miniszterelnök és hozzátette, a Fidesz-KDNP most is hozni tudta az ötven százalék feletti eredményeket a listás szavazáson.

Orbán Viktor megköszönte Tarlós Istvánnak az elmúlt kilenc évben végzett főpolgármesteri munkáját. A miniszterelnök szerint Tarlós rángatta ki a fővárost a csődhelyzetből és neki köszönhető, hogy Budapest ilyen szép város.

Orbán azt mondta, tudomásul veszi a választópolgárok döntését és kész az együttműködésre és rámutatott, hogy az ország legerősebb pártja továbbra is a Fidesz és szövetségese a KDNP, nekik továbbra is Magyarország lesz az első.