Karácsony Gergely, a Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP jelöltje a szavazatok több mint ötven százalékát szerezte meg a 2019-es magyarországi önkormányzati választásokon.

A Nemzeti Választási Iroda 22:05-kor közzétett adatai szerint Tarlós István eddigi polgármester, a Fidesz-KDNP jelöltje a voksok 44,82 százalékával. Harmadik helyen Puzsér Róbert végzett 4,47 százalékkal, Berki Krisztiánra a választópolgárok kevesebb, mint egy százaléka szavazott.

Tarlós István eddigi főpolgármester telefonon gratulált a következő budapesti főpolgármesternek, Karácsony Gergelynek a győzelemhez.

Karácsony Facebook posztban köszönte meg a rá leadott voksokat:

Budapesten tíz kerületet vehet el a Fidesztől az ellenzék. Úgy néz ki, tisztán meglesz nekik a IV. kerület (Déri Tibor), a VI. kerület (Soproni Tamás), a VII. kerület (Niedermüller Péter) , a IX. kerület (Baranyi Krisztina), a XI. kerület (László Imre), a XVIII. kerület (Szaniszló Sándor).

Nagyon szoros az I. kerület (V. Naszályi Márta), a II. kerület (Örsi Gergely), a III. kerület (Kiss László), a VIII. kerület (Pikó András). A feldolgozottság eltérő mértékű, de ezekben a kerületekben jelenleg az ellenzékiek vezetnek. És emellett tartják meg eddigi kerületeiket, azaz a XIII., a XIV., a XV., a XIX. kerületet.