November elsejétől Szabadkán az összes zónában egy órával tovább kell majd fizetni a parkolásért, s aki azt hiszi, hogy ezzel befejeződött a szabadkai parkolással kapcsolatos rossz hírünk, az téved, ugyanis a zárt rendszerű parkolóban két órával tovább kell parkolódjíta fizetni, vagyis az eddigi 21 óra helyett 23 óráig lesz díjköteles a Szabadegyetemnél található parkoló, írja a gradsubotica.co.rs.

A többi városi parkolóövezetben hétköznaponként egy órával nyújtják meg a fizetési időt, így ezentúl 21 óráig kötelesek parkolójegyet vásárolni a polgárok. A változtatás mind a piros, mind a sárga, a zöld és a kék parkolási övezetekre érvényes lesz. A szombati parkolási rend nem változik. Vasárnap és az ünnepnapokon továbbra is ingyenes marad Szabadkán a parkolás.

„Egy többhónapos elemzés után arra a végkövetkeztetésre jutottunk, hogy a helyi lakosok egy része napközben otthagyja az autóját a parkolóban, majd megvárja a huszonegy órát, s szépen, fizetés nélkül elhagyja a parkolót. Mivel meghatározott számú parkolóhellyel rendelkezünk a központi parkolónál, s egyes személyek már több hónapot előre kifizettek, másoknak pedig kedvezményes parkolójegyet biztosítottunk, mert a közelben laknak, úgy gondoljuk, hogy nem korrekt, ha egyesek fizetés nélkül távoznak este kilenc után, s éppen ezért a jövőben  huszonhárom óráig kell majd a parkolásért fizetni” – mondta Milorad Slijepčević, a Parking Közvállalat igazgatója.

A döntés, amelyet a polgármester írt alá, november elsején lép életbe, amikor már a táblákon is az új fizetési időszak szerepel majd.

Csak adalékként megjegyezzük, Szegeden például 18 óráig fizettetik meg a parkolást. Na, de hol van Szeged Szabadkától…

Nyitókép forrása: gradsubotica.co.rs