Két magyar zenei legenda, Karácsony János és Solti János, az LGT tagjai is fellépnek a Szeged300 programsorozat záró koncertjén október 12-én, szombaton 19 órakor a Széchenyi téren. Az egész estés különleges zenei műsorban szegedi sztárzenekarok is közreműködnek.

Somló Tamás basszusgitáros, szaxofonos, dalszerző, artista és a Locomotiv GT énekese 2016. június 19-i halála után a zenekar tagjai bejelentették, hogy mint LGT már nem koncerteznek többet együtt.

Az évtizedeken át aktív, többször megújuló legendás zenekar két tagja, Karácsony János és Solti János azonban továbbra is fellép a Zenevonat szuperkoncerten, amelyen a legnépszerűbb LGT-slágereket hallhatja ismét a közönség.

Párosuk kiegészül két tehetséges előadóval, Veres Mónika Nikával, aki az LGT tagjai által női előadóknak írt dalokat adja elő (Játssz még; Helló; Szólj rám, ha hangosan énekelek) és Heincz Gábor Bigával, aki egy televíziós műsor kedvéért áthangszerelt néhány LGT-klasszikust. A koncerten ezek az új feldolgozások hangzanak majd el. Az élő zenei kíséretet a produkciót megálmodó és összeszervező Abrakazabra zenekar biztosítja.

A Zenevonat szuperkoncerten többek között olyan dalokat hallhat a közönség, mint az Ő még csak most tizennégy, a Neked írom a dalt, a Nem adom fel és a Cirkusz. Az LGT Zenevonat csak ezen a nyáron 32-szer lépett föl szerte az országban, mindenhol hatalmas sikerrel. Karácsony János kifejezetten várja a Széchenyi téri koncertet, már csak azért is, mert Szegeden régen lépett föl szabadtéren.

Az LGT egy korszakos zenekar, a magyar rockzene történetének egyik legfontosabb együttese, amely a mai zenei generációra is hatással van – ezt már Heincz Gábor Biga mondta, aki hangsúlyozta: éppen ez az LGT Zenevonat produkció lényege, egyfajta életműkoncertként kell hallgatni majd őket.

A produkció szegedi zenekarokkal is kiegészül: fellép a Belmondo, a Gypo Circus, a Tha Shudras és a Fool Moon is.

tuti