A horvát válogatott Splitben, 33 ezer néző előtt 3:0-ra nyert Magyarország ellen a 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében: a magyar együttes védelme nagyon sok hibát vétett az első játékrészben, amit a horvátok azonnal góllal büntettek.

Rémálomszerűen kezdődött a magyar válogatott számára a mérkőzés, miután Kádár az ötödik percben eladott egy labdát, amivel Modrić egészen a magyar kapuig nyargalhatott, s magabiztosan elgurította a labdát Gulácsi mellett. A 24. percben egy újabb eladott labda után a horvátok gyors akciót vezettek, melynek a végén a 16-osban álló Petković sarokkal szerezte meg a vendéglátók második találatát. A 42. percben egy jobboldalo beadás után Kádár lyukat rúgott, s ez Petkovićot is meglepte, de nem annyira, hogy ne növelte volna háromgólosra a hazaiak előnyét. Sokat elmond a kapott magyar gólokról, hogy a harmadik horvát találat után Hajdú B. István a következőket mondta: Nemcsak elveszítjük ezt a meccset, hanem megtöltjük a szilveszteri műsort is…. A Večernje novosti online tudósításában a gól után azt írták: a magyar védelem megint góllal ajándékozta meg a horvát együttest.

A második félidő elején, az 54. percben Kleinheisler nem tudni milyen indíttatásból, a magyar tizenhatosban feldöntötte Rebićet, a jogosan megítélt büntetőt azonban Perišić nem tudta gólra váltani, mert Gulácsi kivédte a tizenegyest. Az örömbe üröm is vegyült, mert Kleinheisler megkapta második sárga lapját is, így őt a játékvezető kiállította. Az állás a mérkőzés végéig nem változott, így Magyarország két fordulóval a selejtezősorozat vége előtt kilenc ponttal a harmadik helyen áll. Az első helyen a horvátok vannak 13, a másodikon a szlovákok 10 ponttal. A következő fordulóban Magyarország Azerbajdzsánt fogadja. Marco Rossi kiválasztottjai az utolsó fordulóban Wales ellen lépnek pályára.