Változékony időjárásra  készülhetünk a héten. A hét első felében lesz hidegebb, csütörtökön, pénteken viszont csapadékra számíthatunk – írja az időkép.hu.

Ma az északkeleti szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A borult reggel után változóan lesz felhős az égbolt. Csapadék nem lesz. Délután 13 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden sok napsütésre van kilátás, az időnként megjelenő felhőkből csapadék nem várható. Hideg lesz viszont a hajnal. 2-5 fokig hűl le a levegő. Délután 14 és 16 fok között lesznek a maximumok.

Szerdán is számíthatunk hosszabb napos időszakokra, említésre méltó csapadék nem valószínű. A délies szelet többfelé kísérhetik élénk, erős lökések. Enyhébb lesz a reggel, 4-7 fokra számíthatunk, délután pedig 20-22 fok közötti értékeket mérhetünk.

Csütörtökön egy hidegfront érkezik erős nyugatias széllel, elszórt csapadékkal. Hajnalban 8-10, napközben 15-18 fok valószínű.

Pénteken is szeles, esős idő ígérkezik. A minimum hőmérsékletek 7-10, a maximumok 14-17 fok között alakulnak.

A távolabbi előrejelzések azt mutatják, hogy a hétvégére ismét kellemesebbé válik időjárásunk. Szombaton és vasárnap is sok lesz a napsütés. A reggeli órákban 7-9, nappal pedig 20 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.