Harmadik napja tiltakoznak a taxisok a szerb fővárosban, akik szerdán újabb fenyegetésekkel álltak elő. A szervezők bejelentették, hogy folytatják a tiltakozást, tudósít a Blic.

A Blic tudósítása szerint az eddigi négy helyett nyolc csomóponton gyülekeznek majd, és onnan indulnak meg a városközpont felé.

– Ezúttal azonban nem klasszikus tiltakozó felvonulás lesz, hanem ha elegen leszünk, akkor blokkolni fogjuk a legforgalmasabb utakat, sőt a hidakat is –  jelentette ki Aleksandar Bijelić a legnagyobb fővárosi taxis társaság illetékese.

A tiltakozás szervezői elmondták, hogy kragujeváci kollégáik a mai nappal csatlakoztak a tiltakozáshoz, az újvidékiek hétfőtől vonulnak utcára, Nišben pedig kedden.

Az még kérdéses, hogy október hetedikén és nyolcadikán, Recep Tayyip Erdoğan szerbiai látogatásának idején a taxisok megtartják-e a bejelentett tiltakozást, tekintettel arra, hogy a török elnök látogatása miatt Belgrád utcáin rendkívüli helyzet várható.

Amint arról már írtunk, a taxisok a városi rendőrség az illegálisan tevékenykedő, úgynevezett taxishiénák felé tanúsított hozzáállása, valamint az utasok közúti szállításáról szóló törvény végrehajtása miatt elégedetlenek.

Taxis szervezetek tüntetnek a héten Belgrádban

Az elkövetkező napokban a szerb főváros központjában, négy helyszínen, csúcsidőben tart a taxisok által szervezett zárlat, tudatja a Pannon RTV. A délután egy és három óra között szervezett blokád ideje alatt a városban nem lehet majd szabad taxihoz jutni, valamint délben a legnagyobb taxisszervezetek telefonos központjai sem üzemelnek majd.


Fotó: Oliver Bunić / RAS Srbija