A környezetvédelmi kérdésekben sokszor véleményt nyilvánító Arnold Schwarzenegger még májusban, egy bécsi klímakonferencián fotózkodott Greta Thunberggel, de úgy tűnik, azóta is igyekszik minden segítséget megadni a 16 éves svéd aktivistának – írja a HVG.hu.

Mint ismert, Thunberg egy vitorlással szelte át az Atlanti-óceánt, hogy ne terhelje a környezetet, miközben a New York-i ENSZ-gyűlésre utazott. A klímacsúcson aztán Thunberg kemény szavakkal ostorozta a döntéshozókat.

Greta Thunberg keményen bírálta a világ vezetőit az ENSZ klímacsúcsán (videóval)

Nemrég kiderült, hogy Kalifornia korábbi kormányzója felajánlott az aktivistának egy elektromos autót, hogy azzal utazzon az Egyesült Államokon belül. Erről maga Thunberg beszélt egy svéd talkshow-ban.

Az állítást a színész sajtósa is megerősítette, bár hozzátette, Thunberg nem Schwarzenegger elektromos Hummerét kapná, hanem egy Teslát. A sajtós hozzátette, hogy a színész arra kérte az aktivistát, bármire szüksége van, jelezze felé, és segít neki.

Szombaton egyébként Leonardo DiCaprio állt be Thunberg mögé. A színész a manhattani Central Parkban tartott beszédet a 2019-es Global Citizen’s Fesztiválon.

„Miközben ezek a fiatal emberek kiállnak a jogukért, hogy életben maradhassanak, meglepő módon vannak olyanok, akik erre a mozgalomra sértő tweetekkel és negatív kijelentésekkel reagálnak. Ezek olyan személyek, akik többet foglalkoznak a saját érdekeikkel, mint a ti jövőtökkel, de mi tudjuk, hogy a fiatalok klímamozgalma fontosabb, mint bármi más az emberi történelem folyamán” – mondta DiCaprio, aztán utalva Trump gúnyos megjegyzésére megkérdezte: „Sértő tweetekkel fogunk reagálni a klímamozgalomra?“

________________________________________________________________________________

Fotó:24.hu