A Nyugat-Európa felé tartó forgalom gyorsítása érdekében ideiglenesen csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőhelyet  – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján. Hozzátették: az autópálya-átkelőn folyamatos lesz a kiléptetés is.

A tájékoztatás szerint pénteken délelőtt 11-től egészen éjfélig csak a belépő forgalom számára áll nyitva a röszkei közúti határátkelőhelyet. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és szerb társszervek célja, hogy a belépők forgalmi sávjainak számát tovább növelve csökkentsék a várakozási időt – írták.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint szerb társszerveinek célja, hogy a belépő forgalmi sávok számát tovább növelve, csökkentse a várakozási időt Röszkén. Ezt a célt szolgálja továbbá, a nyitvatartási idő növelése is. A hétvégén a közúti átkelő 7 és 24 óra között fogadja az utazókat.

A Magyarországról kilépő utasok a röszkei autópálya-határátkelőt használhatják Szerbia felé. Ott a kilépősávokból további négyben biztosítanak lehetőséget a belépésre, így a két röszkei átkelőn – a közútin és az autópályán levőn – összesen tizenhét forgalmi sávon léphetnek be az utasok Magyarországra.